[Προβολείς] Παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάπτωσης | Ρούλα Γεωργακοπούλου

[Προβολείς] Παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάπτωσης.

Λοιπόν θα το πω κι ας έρθουν εδώ οι σύλλογοι ερασιτεχνών αλεξιπτωτιστών να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας. Βρε, δεν πάει να έρθουν κι αυτοί που κάνουν σούζες, ποδήλατο με αμολητά τα τιμόνια, παραπέντε πλαγιάς ή παρατέταρτο; Μου είναι αδύνατον να χωνέψω πώς μια ολόκληρη υδρόγειος με τα προβλήματά της, τους μεσημβρινούς της, τους παράλληλούς της και τα όλα της σταμάτησε να περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της για χάρη ενός ψώνιου. Εβλεπα τη μανούλα του Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ να τον παρακολουθεί καμαρωτή και καλομακιγιαρισμένη κι έτσι μου ‘ρχόταν να την καταγγείλω στη UNICEF για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και διευκόλυνση σε αλλότρια ακολασία. Αυτή, δεν μπορεί, κάτι πολύ χοντρό πρέπει να του είχε κάνει όταν ήταν μικρός για να αποφασίσει τώρα, στα σαράντα φεύγα του, να τζαρτζαριστεί με τη στρατόσφαιρα και να ανοίξει κι άλλη τρύπα στην τρύπα του όζοντος.

Να μη σας πω τώρα πόσες φορές έχω σπάσει εγώ από μόνη μου το φράγμα του ήχου και της εσωτερικής οιμωγής, χωρίς μάλιστα ένα ειδικό μπουφάν να με προφυλάσσει από την ανάφλεξη που προκαλεί η τριβή στην γκλίτσα του τσομπάνη. Οσοι το έχουν δοκιμάσει ξέρουν πολύ καλά για τι πράμα μιλάμε. Είναι πολύ σκληρό το άτιμο το ξύλο της φυλλοβόλου κρανιάς, εξού και δεν ακούει διόλου τυχαία στο χαϊδευτικό «κόκαλο».

Αλλά και το εγχείρημα του Φέλιξ δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι είναι εντελώς ασπόνδυλο και πως στερείται συμβολισμών. Ενα μικρό πήδημα για την ανθρωπότητα κι ένα τρισμέγιστο σαλτάρισμα για τον άνθρωπο. Αρξασθαι.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s