[ Συ μένεις… ]

«Στο γενικότερο ανάθεμα, να το θυμάσαι, να προσπαθείς να ξεχνάς τις υποσχέσεις».

Σελίδα 38, αράδα δωδεκάτη (νυχτερινή). Τσακίζει τη σελίδα· σημαίνει: απεχθάνεται το φως. Κοιτάζει το εξώφυλλο· σημαίνει: δεν βρήκε τη λύση ακόμα. Συγυρίζει το δωμάτιο· τι να σημαίνει; δεν έχει καθαρίσει εδώ και μέρες. Βγαίνει απ’ το σπίτι· δεν σημαίνει τίποτα.

«Οι υποσχέσεις δεν χωράνε σε καμία τσέπη. Είτε θα ’χεις τον πόθο στο κεφάλι σου είτε παράτα τα όλα και πήγαινε για ψάρεμα».

Σελίδα 42, αράδα ογδόη (συμφωνική, για πέντε δάχτυλα· ανοιχτά). Φτάνει στον σταθμό· σημαίνει: το πιο ακίνητο πράγμα στη ζωή του· σταθμός. Δεν έχει σκαλιά, είναι υπέργειος· σημαίνει: υπόσχεται περισσότερο φως. Περνά την κάρτα απ’ τον αναγνώστη· σημαίνει: όλα γυρίζουν γύρω από σένα. Κάθεται σε μια θέση· σημαίνει: ό,τι κι αν έχω σ’ το χαρίζω· θέση.

«Σκέφτομαι σημαίνει περνάω τον δρόμο χωρίς να κοιτάξω δεξιά-αριστερά. Δεν σκέφτομαι σημαίνει ακριβώς το ίδιο».

Σελίδα 58, αράδα εικοστή ογδόη (Οκτωβρίου, μέρα μεσημέρι, των γενεθλίων). Ξαναπερνάει την κάρτα απ’ τον αναγνώστη· σημαίνει: φόρα ζεστά· κάνει κρύο εδώ πάνω. Κοιτά την αντανάκλαση στο τζάμι της πόρτας· σημαίνει: ξέχασα να σε κεράσω εκείνον τον καφέ. Ανοίγει η πόρτα· σημαίνει: βγήκα στην πόλη που αγαπώ· σημαίνει: δεν μπορείς να τα ’χεις όλα· σημαίνει: όταν όλα γαμιούνται, γαμιούνται καλά. Συγγνώμη.

«Η ώρα δεν περνάει εάν δεν έχεις ψωνίσει τον φόβο σου από κάποιο μαγαζί της γειτονιάς».

Σελίδα 73, αράδα δεκάτη εβδόμη (πανηγυρική). Ψωνίζει βιβλία απ’ την υπαίθρια αγορά· σημαίνει: υπόσχομαι να σ’ αφήνω ν’ αναπνέεις. Παραχώνει τα βιβλία στην τσάντα που κουβαλά στην πλάτη· σημαίνει: θα σε κρατήσω μυστικό εσένα. Προχωρά προς το νερό· σημαίνει: ξέρεις πού να με βρεις· σημαίνει: είμαι μόνος· σημαίνει: ζεσταίνομαι τη μέρα· σημαίνει: κρυώνω τα βράδια· σημαίνει: αγαπώ τα κλισέ, μου είναι οικεία.

«Το κρύο είναι παντού αδιανόητο· το ξέρουν όλοι εδώ μέσα».

Σελίδα 73, αράδα δεκάτη εβδόμη (πανηγυρική). Δεν σκουπίζεται εύκολα ο ιδρώτας που σε ζώνει· σημαίνει: μη ρωτάς τ’ αυτονόητα, αγάπη μου.

«Δεν έχω φύγει, στην πραγματικότητα. Έχω φύγει στην πραγματικότητα».

Σελίδα 73, αράδα ― (της έλλειψης και της ανάγκης). Γυρίζει· σημαίνει: δεν έφυγε ποτέ. Επιστροφή στο σπίτι· σημαίνει: αόριστη ανάγκη. Κάρτα απεριορίστων διαδρομών· σημαίνει: δεν είναι βαθιές οι τσέπες σου κι απόψε. Κοιτάζει τα τρένα να περνούν· σημαίνει: ―

Σημαίνει: Αν αγαπάς, υπάρχει πάντα ο τρόπος.―

2 thoughts on “[ Συ μένεις… ]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s